Masak apa hari ini?
Hai semua,selamat pagi...
Hari ne Ateen mo share pula satu lagi resepi..iaitu Tauhu Sumbat.
Siapa sini favret dia makan tauhu bolehlah cuba nanti.Senang jak very simple
Oklah nda mau banyak cakap da,jom tengok bahan2nya...jeng..jeng...jeng..
Hari ne Ateen mo share pula satu lagi resepi..iaitu Tauhu Sumbat.
Siapa sini favret dia makan tauhu bolehlah cuba nanti.Senang jak very simple
Oklah nda mau banyak cakap da,jom tengok bahan2nya...jeng..jeng...jeng..
BAHAN-BAHAN
Tauhu
Isi Ayam(dicincang)
Kacang Panggang
Daun Sup
Bawang putih 1 ulas (Blender)
Bawang Besar 1 ulas(Blender)
Rempah Sup
Minyak
Tauhu
Isi Ayam(dicincang)
Kacang Panggang
Daun Sup
Bawang putih 1 ulas (Blender)
Bawang Besar 1 ulas(Blender)
Rempah Sup
Minyak
* Untuk isi Tauhu Sumbat*
Isi Ayam yang dicincang
Tauhu(isi tauhu)
Rempah Sup
Serbuk 3 rasa
Isi Ayam yang dicincang
Tauhu(isi tauhu)
Rempah Sup
Serbuk 3 rasa
* Untuk kuah Tauhu*
Bawang yang telah diblender(Tumis)
Masukkan rempah sup(tumis bersama bawang)
Kacang Panggang( 1 tin)ikutlah kuantiti tauhu yang kita masak(akhir sekali masukkan kacang panggang)
Masukkan serbuk 3 rasa ikut rasa anda
Tuangkan ke dalam tempat kukusan tauhu tadi.
Biarkan sekitar 20 minit sebelum dihidangkan.
Bawang yang telah diblender(Tumis)
Masukkan rempah sup(tumis bersama bawang)
Kacang Panggang( 1 tin)ikutlah kuantiti tauhu yang kita masak(akhir sekali masukkan kacang panggang)
Masukkan serbuk 3 rasa ikut rasa anda
Tuangkan ke dalam tempat kukusan tauhu tadi.
Biarkan sekitar 20 minit sebelum dihidangkan.
*Mau inti tauhu sumbat sebati boleh simpan dalam peti sejuk 30 minit sebelum dimasukkan ke dalam tauhu sumbat kita.
SELAMAT MENCUBA YA GUYSS
Ulasan