Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 16, 2018

Ateen Blog.Com

Masak apa hari ini?

Imej
Hai semua,selamat pagi...   Hari ne Ateen mo share pula satu lagi resepi..iaitu Tauhu Sumbat. Siapa sini favret dia makan tauhu bolehlah cuba nanti.Senang jak very simple Oklah nda mau banyak cakap da,jom tengok bahan2nya...jeng..jeng...jeng.. BAHAN-BAHAN Tauhu Isi Ayam(dicincang) Kacang Panggang Daun Sup Bawang putih 1 ulas (Blender) Bawang Besar  1 ulas(Blender) Rempah Sup Minyak * Untuk isi Tauhu Sumbat* Isi Ayam yang dicincang Tauhu(isi tauhu) Rempah Sup Serbuk 3 rasa * Untuk kuah Tauhu* Bawang yang telah diblender(Tumis) Masukkan rempah sup(tumis bersama bawang) Kacang Panggang( 1 tin)ikutlah kuantiti tauhu yang kita masak(akhir sekali masukkan kacang panggang) Masukkan serbuk 3 rasa ikut rasa anda Tuangkan ke dalam tempat kukusan tauhu tadi. Biarkan sekitar 20 minit sebelum dihidangkan. *Mau inti tauhu sumbat sebati boleh simpan dalam peti sejuk 30 minit sebelum dimasukkan ke dalam tauhu sumbat kita. SELAMAT MENCUBA YA GUYSS

Masak apa hari ini?

Imej
Hai semua,selamat pagi...   Hari ne Ateen mo share pula satu lagi resepi..iaitu Tauhu Sumbat. Siapa sini favret dia makan tauhu bolehlah cuba nanti.Senang jak very simple Oklah nda mau banyak cakap da,jom tengok bahan2nya...jeng..jeng...jeng.. BAHAN-BAHAN Tauhu Isi Ayam(dicincang) Kacang Panggang Daun Sup Bawang putih 1 ulas (Blender) Bawang Besar  1 ulas(Blender) Rempah Sup Minyak * Untuk isi Tauhu Sumbat* Isi Ayam yang dicincang Tauhu(isi tauhu) Rempah Sup Serbuk 3 rasa * Untuk kuah Tauhu* Bawang yang telah diblender(Tumis) Masukkan rempah sup(tumis bersama bawang) Kacang Panggang( 1 tin)ikutlah kuantiti tauhu yang kita masak(akhir sekali masukkan kacang panggang) Masukkan serbuk 3 rasa ikut rasa anda Tuangkan ke dalam tempat kukusan tauhu tadi. Biarkan sekitar 20 minit sebelum dihidangkan. *Mau inti tauhu sumbat sebati boleh simpan dalam peti sejuk 30 minit sebelum dimasukkan ke dalam tauhu sumbat kita. SELAMAT MENCUBA YA GUYSS